977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

La deixalleria mòbil de Secomsa ha recollit 7,22 tones de residus especials durant aquest estiu als següents 19 municipis del Baix Camp, per aquest ordre de visita: Maspujols, Vilaplana, L’Aleixar, Alforja, Prades, Botarell, Les Borges del Camp, Riudoms, Riudecols, Montbrió del Camp, L’Albiol, Almoster, Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, L’Argentera, Duesaigües, Pratdip, Arbolí i Capafonts. Gràcies a la participació dels ajuntaments i de 643 persones de la ciutadania ha estat possible arribar a aquesta xifra durant la primera ruta de la deixalleria, que ja ha encetat la segona volta començant per Maspujols i afegint més municipis a la ruta com Cambrils, Mont-roig del Camp i Miami, i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Entre l’1 de juliol i el 12 de setembre, l’empresa ha recollit diferents tipus de residus especials, que comptabilitzats per unitats suposen aquests percentatges principals: piles (34%), tèxtil (17%), ferralla (9%), plàstic (7%) i residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 5%).

Pel que fa als quilograms de residus aportats per municipi, destaquen: Riudecols (820 kg), Les Borges del Camp (720 kg), Montbrió del Camp (700 kg), Vilanova d’Escornalbou (700) i Capafonts (580 kg).

De les 643 persones de la ciutadania que han col•laborat portant deixalles especials, Secomsa ha registrat una participació destacable als municipis de: Riudecols (71 persones), Riudoms (64), Montbrió del Camp (58), Vilanova d’Escornalbou (56) i Les Borges del Camp (51).

Durant la ruta pels municipis, el personal de l’empresa ha realitzat una tasca informativa i d’aclariment de dubtes a la ciutadania, a més de visites a diferents grans productors, com establiments comercials, restaurants i cases rurals, per ampliar l’efectivitat de la tasca de reciclatge.

El suport dels ajuntaments també ha contribuït en l’èxit de la recollida a la major part dels municipis, especialment per la difusió del servei a través de diferents mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.

La presidenta de Secomsa, Rosa Maria Abelló, anima a la ciutadania a continuar amb aquesta tasca, tot recordant que “hem de reciclar encara més per assolir el compliment de la normativa europea per a aquest any 2020, per la qual els municipis, sota sanció de multa per als ajuntaments, han de reciclar el 50% dels residus que es produeixen”.