977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Cada 5 de juny des de 1972 se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient per conscienciar a la població sobre la importància de protegir el planeta.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir, l’any 1972, el dia 5 de juny com el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l’objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de garantir la protecció ambiental del planeta i dels seus recursos naturals.

Aquest any el Dia Mundial del Medi Ambient se centra en la restauració de les terres, aturar la desertització i la fortalesa davant la sequera sota el lema: les nostres terres, el nostre futur, #Som la Generació de la Restauració.

Els ecosistemes del món estan en perill. Els models insostenibles de producció i consum estan provocant una gran crisi planetària que afecta al canvi climàtic, a la pèrdua de naturalesa i biodiversitat i contaminació i residus. Més d’una cinquena part de la superfície terrestre del planeta està degradada.

Per això, des de Secomsa i el Consell Comarcal del Baix Camp sota el lema “la terra no ens pertany, nosaltres pertanyem a la terra”, ens volem adherir a aquest dia i animar a les persones a reflexionar sobre la importància de protegir i restaurar els nostres ecosistemes, recursos naturals i contribuir amb accions que ajudin a revertir la crisi climàtica.