977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Aprèn a restaurar la terra i protegir el planeta del dany permanent

Secomsa i el Consell Comarcal del Baix Camp s’uneixen a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera, celebració anual que es realitza cada 17 de juny des que l’any 1994 l’Assemblea General de les Nacions Unides concretés aquesta data per conscienciar a la població de la degradació dels sòls i les seves conseqüències.

Cada segon es degrada l’equivalent a quatre camps de futbol de terra saludable, fet que suma un total de 100 milions d’hectàrees a l’any. Per això és molt important prendre mesures conjuntes en l’àmbit internacional per fer front a la desertificació i a la sequera, causades principalment per l’activitat humana i les variacions climàtiques.

Cada dòlar invertit en la recuperació de terres pot generar fins a 30 dòlars. En molts dels països afectats per la desertificació, la degradació del sòl i la sequera, l’agricultura representa una part important de l’economia.

Més de 130 països ja s’han compromès a neutralitzar la degradació de la terra per al 2030, amb l’objectiu d’aconseguir un món on l’activitat humana tingui un impacte neutre, o fins i tot positiu, sobre la terra. És imprescindible abordar aquesta problemàtica per preservar la biodiversitat i la salut del nostre planeta.

Des de  Secomsa i el Consell Comarcal volem fer algunes propostes per contribuir a cuidar, protegir i salvar la vida al nostre planeta:

  • participar en activitats voluntàries de reforestació i restauració del medi natural de la teva localitat
  • no circular en vehicles motoritzats en camins no autoritzats, ubicats en àrees verdes i de cultiu.
  • no fer fogueres en llocs no autoritzats
  • no llençar deixalles a terra
  • consumir productes de temporada que requereixin menys consum d’aigua
  • fer servir l’aigua de manera responsable