977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

El dia 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, una gran oportunitat per a conscienciar a la societat i a les generacions futures de la importància de gestionar els residus de forma responsable.

Reciclant protegim els nostres recursos naturals i contribuïm a reduir la contaminació. És una excel·lent manera de canviar hàbits i participar en la solució de problemes mediambientals.

Segons les dades recollides per l’Agència de Residus de Catalunya, al Baix Camp, l’any 2022 es van reciclar un 45,39% dels residus produïts. Botarell és el municipi de la comarca que té l’índex més alt de reciclatge, ja que reciclen un 81,63% dels residus generats. Per contra, Reus és el municipi amb l’índex de reciclatge més baix, ja que reciclen un 36,99% dels residus produïts.

Del total de 28 municipis de la comarca, 12 municipis superen l’objectiu que marca la Unió Europea de reciclar, com a mínim, el 60% dels residus generats.

Aprofitem aquestes dades per recordar que cal contribuir a la sostenibilitat i protecció del medi ambient seguint aquestes accions:

  • Reduir, minimitzar generar residus: comprant menys productes innecessaris i fent un ús responsable dels recursos.
  • Reutilitzar els objectes: en lloc de llençar-los, podem reutilitzar-los o donar-los a altres persones.
  • Reciclar, transformar materials usats en nous productes.

Així doncs, recicla per cuidar el planeta i la nostra salut!