977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

L’Agència de Residus de Catalunya ha cofinançat el projecte pilot de compra pública d’innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals del Consell Comarcal del Baix Camp, que s’ha executat des de la seva empresa Secomsa (Serveis Comarcals Mediambientals) des del mes de juny de 2021 fins el juny de 2024.

El principal objectiu d’aquest projecte era la implementació de la recollida selectiva porta a porta de les fraccions de FORM, envasos lleugers i resta, amb identificació d’usuaris, en zones de menys densitat de població dels municipis de Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Per implementar el projecte s’ha aplicat la recollida comercial porta a porta. Per una altra banda, s’ha instal·lat la identificació voluntària de persones usuàries amb sensors d’ús els contenidors de FORM i envasos lleugers, i finalment s’ha adequat les ordenances al pagament per participació tant en persones usuàries domèstiques com comercials. Per facilitar el funcionament del servei i incentivar la participació s’ha utilitzat una aplicació mòbil a l’abast de tothom com a canal de comunicació obert i bidireccional.

A més, el projecte tenia un pla de participació i comunicació dirigit a la ciutadania i als grans productors que ha ajudat a conscienciar a la població en temes de residus.

Per una altra banda, mitjançant la subvenció també s’ha finançat parcialment el rènting durant els dos primers anys de 6 vehicles:

–    Dos camions recol·lectors de 7m³

–    Tres camions recol·lectors bicompartimentats de 18 a 21m³

–    Un camió de 22 m3 amb grua

A la finalització del projecte es pot informar que s’han dut a terme totes les actuacions programades i els resultats aconseguits fins al moment permeten detallar que s’ha millorat tant la qualitat com la quantitat de residus recollits selectivament en les zones on s’ha dut a terme el projecte.