977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Salutació de la Presidència

 

Com a president de l’empresa Serveis Comarcals Mediambientals SA (Secomsa) em plau donar-vos la benvinguda a la pàgina web de l’empresa pública de gestió de residus del Baix Camp.

Secomsa dona servei als municipis de la nostra comarca i fins i tot algunes de les comarques veïnes de l’Alt Camp o el Penedès.

La gestió de residus municipals, i en concret la recollida selectiva, consisteix a recollir diferenciadament diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar i així estalviar recursos escassos i part de l’energia necessària per a la fabricació dels productes a partir de matèries primeres.

El nostre compromís és gestionar amb la màxima cura els diners que la ciutadania dedica a la recollida, aportant la millor qualitat possible en el servei i, alhora, aplicant els millors recursos tècnics i procediments per un aprofitament màxim dels residus generats.

D’aquí la importància de treballar per assolir els objectius d’un alt percentatge de recollida selectiva, ja sigui mitjançant programes de conscienciació, aplicant el millor programa/tipus  de recollida a cada municipi i també incidint amb els costos econòmics i mediambientals de la seva gestió.

Tot i que la recollida selectiva ha augmentat progressivament al llarg dels últims anys a la nostra comarca i a Catalunya, encara tenim molta feina per fer. Petits i grans canvis estan per venir, tant en els costums de l’usuari com en la tecnologia que anirem adoptant. Adaptar-nos amb rapidesa a cada nova oportunitat ens permetrà aconseguir nivells de reaprofitament i cura del medi ambient que fins ara no han estat assolits. Som i volem ser un país net, endreçat i modern, i la nostra comarca sempre ha estat capdavantera en posar al servei de la ciutadania els mitjans per poder complir amb aquest compromís.

En aquesta pàgina Web de SECOMSA veureu en els mesos vinents tot de novetats per tal que estigueu informats de forma transparent de l’evolució i el dia a dia del nostre servei, dels resultats i millores que anem obtenint i també, tot d’informació útil pels gestors municipals i pels usuaris que els ajudaran a aprofitar al màxim els mitjans que posem a la vostra disposició.

Com a objectiu immediat volem obtenir pel 2020 el percentatge de reciclatge recomanat per la Unió Europea, seguint les seves normatives i recomanacions, i així progressivament arribar amb el vostre ajut a tenir una societat més neta, justa i sostenible.

Que aquesta pàgina web sigui la vostra eina per conèixer-nos una mica més, per saber  quins són els òrgans de gestió com a empresa pública, quins serveis prestem, per estar al dia de les notícies més destacades sobre la nostra activitat i les novetats del sector.

Restem a la vostra disposició, i a la dels municipis que ens fan confiança, per aconseguir entre tots i totes fer-ho millor cada dia.

Joan Josep García Rodríguez

President de SECOMSA

Joan Josep García, president Secomsa

Joan Josep García Rodríguez, president de SECOMSA