977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Tot i la situació de pandèmia per la COVID-19, Secomsa ha recollit 600 kg de residus en 9 dies a 3 municipis –Maspujols, Vilaplana i l’Aleixar– mitjançant la deixalleria mòbil, gràcies al personal implicat i a la participació de més de 100 persones de la ciutadania.

MASPUJOLS

La deixalleria ha endegat la ruta pels municipis a qui presta serveis, la majoria del Baix Camp, i ha rebut no només una important participació, sinó també mostres destacables de conscienciació mediambiental. A Maspujolsentre l’1 i el 4 de juliolmés de 40 persones han aportat 140 kg de residus entre els que destaquen: piles (25%), residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 21%), bombetes i fluorescents (16%), tòners (10%) i tèxtil (7%). L’aportació de residus també ha estat per part del personal de l’escola de Maspujols, que ha aprofitat per portar equips informàtics obsolets i tòners acumulats.

La ubicació de la deixalleria davant de l’escola i en zona de pas cap a la piscina municipal ha facilitat a la ciutadania informar-se i portar els residus. Prèviament, Secomsa ja havia difós díptics als comerços i establiments del municipi, a més d’informar per Telegram, una tasca informativa reforçada amb la implicació del grup motor de la Bona Brossa. L’acció ha tingut molt bona rebuda per part de la ciutadania, que ha mostrat interès pel medi ambient i per continuar fent una bona tasca de reciclatge.

VILAPLANA

Vilaplana, els dos dies que ha estat la deixalleria mòbil, 6 i 7 de juliol, ha continuat en la mateixa línia d’èxit i bona participació. També al costat de l’escola i envoltada d’habitatges, la deixalleria ha rebut unes 40 persones que han aportat 260 kg de residus i que també han destacat per la seva cultura mediambiental i desig de fer un bon reciclatge.

En el cas de Vilaplana, les xifres més destacades pel que fa a materials reciclats són: residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 29%), CD/DVDs (16%), tòners (11%), fluorescents i bombetes (6%) i pintura (5%). Aprofitant l’estada de la deixalleria, el personal de Secomsa ha visitat diferents grans productors com establiments comercials, restaurants i cases rurals per ampliar l’efectivitat de la tasca de reciclatge.

L’ALEIXAR

Finalment, a l’Aleixar, on la deixalleria ha romàs del 8 al 10 de juliol, Secomsa ha recollit 200 kg de residus aportats per unes 30 persones. El personal de Secomsa també ha visitat grans productors, establiments comercials, restaurants, i ha reforçat la tasca informativa per donar a conèixer l’estada de la deixalleria a la ciutadania, que un cop ben assabentada ha donat una resposta molt positiva i conscienciada amb el medi ambient. En aquest municipi, la recollida més destacada ha estat: piles (22%), bombetes i fluorescents (21%), tèxtil (14%), residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE, 12%), pintura (10%) i oli vegetal (8%).

En total, Secomsa ha recollit 600 kg als tres municipis en 9 dies i amb la participació de més de 100 persones que han mostrat que un canvi de consciència mediambiental és possible i que, si volem, entre tots i totes podem aconseguir les fites per les que treballa Secomsa: reciclar i mantenir neta la comarca; sensibilitzar a la ciutadania en el respecte al medi ambient i en la necessitat d’implantar una economia circular, i acomplir la normativa europea de 2008 per la qual els municipis han de reciclar el 50% dels residus que produeixen.