977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Donada l’alerta sanitària pel rebrot de la COVID-19 al territori català, Secomsa fa una crida per continuar la bona gestió dels residus durant aquesta situació excepcional. La informació a la ciutadania és fonamental per dur a terme les indicacions de les autoritats i frenar la pandèmia mitjançant la col·laboració conjunta.

Amb aquesta finalitat, l’empresa recorda com s’ha de fer la gestió bàsica dels residus:

  1. Gestió dels residus amb persones malaltes per Covid-19: els residus de la persona malalta han d’anar en una bossa tancada a part, a la vegada ficada dins d’una altra bossa que porta la mascareta, els guants i altres materials utilitzats per la persona cuidadora, i finalment tot dins d’una tercera bossa on hi ha els residus domèstics que van al contenidor de la fracció resta.
  2. Gestió dels residus en llars sense persones malaltes per Covid-19: la ciutadania ha de continuar fent el reciclatge habitual (envasos lleugers –recordeu que els guants de làtex o nitril van a la fracció resta, igual que les mascaretes-, paper/cartró, vidre, fracció orgànica). Els altres materials reciclables que van a les deixalleries s’han de guardar a casa fins que les normes de seguretat permetin que aquestes es tornin a obrir.
  3. Recordatoris generals: no deixeu residus fora dels contenidors, perquè les persones treballadores que fan la recollida no entrin en contacte amb aquests i es posi en risc la seva salut. Després de llençar la brossa, renteu-vos sempre les mans.