977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Secomsa reprèn la recollida selectiva de residus amb la deixalleria mòbil, que instal·larà de manera puntual als municipis on realitza els seus serveis. L’empresa obrirà la deixalleria a una trentena de municipis durant els dies establerts amb cada ajuntament fins a finals d’aquest any 2020.

El recorregut comença avui dia 1 de juliol a Maspujols amb el suport de persones treballadores formades per resoldre dubtes sobre reciclatge i informar sobre el servei a la ciutadania. Per conèixer el calendari local de la deixalleria mòbil, podeu adreçar-vos a l’ajuntament del vostre municipi.

La iniciativa de Secomsa té tres objectius principals:

  • Recollir els residus especials que no es poden llençar a les bateries de contenidors habituals -com per exemple: bombetes, piles, bateries, petits electrodomèstics-, que s’han acumulat especialment durant l’estat d’alarma per la COVID-19, període en el qual la deixalleria comarcal va haver de romandre tancada.
  • Sensibilitzar a la ciutadania en el respecte al medi ambient i en la necessitat de reciclar entre tots i totes per implantar una nova economia circular imprescindible als nostres dies.
  • Assolir el compliment de la normativa europea aprovada el 2008 per a aquest any 2020, per la qual els municipis, sota sanció de multa, han de reciclar el 50% dels residus que produeixen.

Per difondre la campanya, Secomsa repartirà 3.000 díptics a les institucions i punts d’atenció a la ciutadania, i es farà ressò de la iniciativa mitjançant les xarxes locals i altres mitjans de comunicació propis i externs.