977 10 32 16 secomsa@secomsa.cat

Secomsa ha donat el seu suport a l’acció de neteja a Vilaplana, emmarcada dins la campanya Let’s Clean up Europe. Mitjançant la seva deixalleria mòbil, l’empresa comarcal ha recollit els residus especials que no es podien classificar per fraccions a les bateries de contenidors habituals. L’organització de la jornada ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Vilaplana, amb la participació del col•lectiu ecologista Fridays for Future Vilaplana.

Després d’una reunió a la plaça de la Riba, una vintena de persones voluntàries han participat durant un matí en la recollida de deixalles a l’entorn del municipi, tot dividint-se en grups per fer la neteja d’espais com: la llera del riu de les Tosques, la Font de les Creus, l’àrea de la Plaça de la Riba, el Bosc de l’Olla, la Planeta o el camí de Mas de Mariné.

En total han recollit 160 quilograms de deixalles, que s’han classificat per fraccions i els residus especials de les quals s’han dut a la deixalleria mòbil de Secomsa, ubicada davant de la Planeta el dilluns 21 i el dimarts 22 de setembre. Segons dades de l’Ajuntament de Vilaplana, d’entre les deixalles més recollides han destacat: llaunes, tovalloletes, paquets de tabac, ampolles de vidre, sacs i bosses de plàstic, tubs de reg i PVC, entre d’altres.

La campanya Let’s Clean Up Europe és una iniciativa de recollides col•lectives de residus a tot Europa, per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen als espais naturals i per promoure accions de sensibilització mitjançant la neteja d’aquests residus. Podeu trobar més informació sobre el Let’s Clean Up Europe en aquest enllaç.