Cartell Let's Clean Up Europe

Secomsa convida els municipis de la comarca a sumar-se a la nova edició del Let's Clean Up Europe, una acció creada per conscienciar a la ciutadania sobre la quantitat de residus que llencem a la natura i per promoure accions de sensibilització mitjançant la recollida d'aquests residus als boscos, platges, marges de rius i altres.

Com a mesura preventiva per la COVID-19, la campanya d'enguany, que estava previst realitzar-se del 8 al 10 de maig, ha estat ajornada a tot Europa per als dies 18, 19 i 20 de setembre de 2020. Les inscripcions d'activitats per a aquesta setena edició romandran obertes fins al 30 de juny. Tant les entitats que volen participar com les que ja havien inscrit accions poden enregistrar-se, modificar les dates o bé cancel•lar la seva inscripció al formulari d'aquest enllaç.

La presidenta de Secomsa, Rosa M. Abelló, destaca a la seva invitació a les institucions comarcals que “com a responsables polítics cal que tots i totes ens impliquem al màxim per tal de donar resposta als abocaments incontrolats en boscos, platges, rieres i rius i, sobretot, conscienciar a la ciutadania dels efectes negatius provocats per aquests comportaments incívics. D'aquesta manera contribuirem a sensibilitzar en temes de protecció del medi ambient i la problemàtica dels abocaments de residus”.

Els municipis que se sumin a la iniciativa podran organitzar des dels ajuntaments una o diverses accions de neteja obertes a la ciutadania en un espai natural propi. Les accions es poden realitzar principalment durant els dies 18, 19 i 20 de setembre, tot i que s'accepten accions realitzades durant tot el mes. L'Agència de Residus de Catalunya enviarà als ajuntaments el conjunt pertinent d'eines per dur a terme l'activitat, que inclou material com guants, bosses individuals i sacs per fer la recollida.

Tots els municipis que participin a la campanya poden enviar a Secomsa fotografies de la jornada i dades sobre les quantitats de residus recollits. Amb aquesta informació, l'empresa de serveis comarcals farà difusió dels resultats de la campanya als mitjans de comunicació.

Podeu trobar més informació i el vídeo promocional sobre el Let's Clean Up Europe 2020 en aquest enllaç.